Siirry sisältöön
Omistajanvaihdosinfo

Tervetuloa yrityksen jatkajan polulle! Polulla saat yleistä tietoa yrityksen ostamisesta ja juuri sinun tilanteeseesi soveltuvia vinkkejä.

Yrityksen ostamisen yksi keskeinen etu on valmiin liiketoiminnan ja asiakaspohjan saaminen. Ostamalla olemassa olevan yrityksen saat käyttöösi vakiintuneet asiakassuhteet, toimivat liiketoimintaprosessit ja mahdollisesti tunnetun brändin. Tämä voi merkittävästi lyhentää aikaa, jonka uuden yrityksen käynnistäminen normaalisti vaatisi, ja tarjota nopean pääsyn markkinoille.

Toinen syy yrityksen ostamiseen voi olla liiketoiminnan riskien vähentäminen. Valmiin yrityksen ostaminen voi tarjota selkeän kuvan liiketoiminnan historiasta, taloudellisesta suorituskyvystä ja mahdollisista riskeistä. Tämä voi auttaa ostajaa tekemään perustellumpia päätöksiä ja välttämään yllätyksiä, jotka saattaisivat liittyä uuden yrityksen perustamiseen.

Kolmantena tekijänä voi olla osaaminen ja asiantuntemus. Ostamalla yrityksen voit saada käyttöösi johtoryhmän ja työntekijät, joilla on tarvittavaa osaamista ja kokemusta alalta. Tämä voi olla erityisen tärkeää, kun toimiala vaatii erityisosaamista tai teknistä tietotaitoa.

Kun olet täyttänyt seuraavan lähtötilannekyselyn, voit edetä seuraavalle pysäkille oppimaan, millaista apua omistajanvaihtajat voivat tarvita ja saada.