Siirry sisältöön
Tulosta sivu

Yrityksen ostaminen

Yrityksen ostaminen tarjoaa nopean reitin liiketoiminnan omistajuuteen hyödyntämällä valmiita resursseja ja vakiintunutta asemaa markkinoilla. Ostetun yrityksen valitseminen säästää aikaa ja vähentää käynnistymisriskiä.

Yrityksen ostamiseen liittyy paljon yksityiskohtia, joihin ostajan on perehdyttävä. Se vaatii ostajalta valtavasti kiinnostusta ja resursseja, joten ostoon on hyvä varautua. Omistajanvaihdos voi keskeytyä ilman aitoa kiinnostusta. Ostajan kannattaa arvioida tarkasti ostokohteen taloudellinen tila, strateginen sopivuus ja mahdolliset riskit. Kaupan taloudellisista ehdoista pitää neuvotella selkeästi ja jo etukäteen kannattaa laatia suunnitelma siitä, miten yritys otetaan haltuun omistajanvaihdoksen jälkeen.

Kolme hyvää syytä ostaa yritys:

  1. 1. Ostamalla valmiin yrityksen ostaja välttää liiketoiminnan perustamisen alkuvaiheet ja pääsee hyötymään jo olemassa olevasta asiakaskunnasta, brändistä ja liiketoimintamalleista.
  2. 2. Ostamalla yrityksen ostaja pääsee nopeammin kiinni kasvuun, kannattavuuteen ja arvonnousuun.
  3. 3. Ostamalla valmiin yrityksen ostaja voi hyödyntää omaa osaamistaan ja vaikuttaa aktiivisesti liiketoiminnan kehittämiseen.

Ohessa oppaita ostajalle: