Siirry sisältöön
Tulosta sivu

Luopuisinko yrityksestäni?

Yrityksen myyminen tai yritystoiminnan lopettaminen on iso päätös, joka harvoin kypsyy yhdessä yössä.  Siihen liittyy usein monenlaisia tunteita.   On tärkeää lähteä liikkeelle ajoissa, mutta pääasia on lähteä liikkeelle. Yrityksen myyminen on usein ainutkertainen tapahtuma yrittäjän elämässä ja siihen liittyy monenlaisia vaiheita ja aiheita, jotka saattavat tuntua vaikeilta ja hankalilta. Kannattaakin olla itselleen armollinen ja pitää mielessä, että kukaan ei ole seppä syntyessään.

Tässä tilanteessa kannattaa hyödyntää olemassa olevaa matalan kynnyksen neuvontaa ja maksullista asiantuntijapalvelua. Ostaja ilmaantuu hyvin harvoin ovelle tekemään ostotarjouksen. On myös harvinaista, että yritys on myyntikunnossa sellaisenaan ja siksi tarvitaankin monenlaisia valmistelevia toimenpiteitä. Toiminta ja eri vaihtoehtojen tarkastelu kannattaa siis aloittaa varhain.

Toinen ja joissain tapauksissa järkevämpi vaihtoehto yrityksen myymiselle on yritystoiminnan lopettaminen. Yrityksen hallittu alasajo ja lopettaminen on perusteltua silloin, kun yritykselle ei löydy ostajaa tai yrityksessä ei ole mitään myytävää. On hyvä tiedostaa, että se mikä on tärkeää myyjälle, ei välttämättä ole sitä ostajalle. Samaan hengenvetoon on hyvä muistaa, että yrittäjä on tehnyt kunnioitettavan uran, oli yritys ostajan kannalta kiinnostava tai ei.

Omistajanvaihdosinfo

Oletko Maatila- ja puutarhayrittäjä? AgriHubista voi olla sinulle hyötyä. AgriHub sivustolle on kerätty tietoa mm. kannattavuudesta, itsensä johtamisesta, kestävyydestä ja älymaataloudesta.

Klikkaa AgriHubin sivuille tästä.