Siirry sisältöön

Rahoitus

Ostajan on kyettävä osoittamaan mahdollisille rahoittajille, että heidän hankkeensa on kannattava ja että ostettava yritys on tuottava. Siksi rahoituksen hakijan on laadittava kattava liiketoimintasuunnitelma, joka sisältää selkeän arvion yrityksen arvosta, rahoitustarpeesta ja maksusuunnitelmasta. Lisäksi on elintärkeää voida vakuuttaa heidät omasta luottokelpoisuudesta ja takaisinmaksukyvystä, jotta rahoittajat voivat arvioida riskit perusteellisesti ja hyväksyä rahoituspyynnön.

 1. Yritysrahoitus
  • Pankkilainat: Yksi perinteinen tapa hankkia rahoitusta sukupolvenvaihdokseen on ottaa laina pankista. Yrityksen taloudellisen tilanteen ja tulevaisuuden näkymien on oltava vahvoja, jotta pankki voi myöntää lainaa.
  • Vieras pääoma: Yritys voi harkita myös muiden rahoituslaitosten tarjoamaa vierasta pääomaa, kuten joukkovelkakirjoja tai muita lainamuotoja.

 2. Julkiset tukiohjelmat
  • Monet maat tarjoavat erilaisia tukiohjelmia ja avustuksia yrityksille, erityisesti sukupolvenvaihdosta suunnitteleville. Nämä voivat olla valtion tukemia ohjelmia, jotka tarjoavat taloudellista apua tai muita etuja.

 3. Sijoittajat ja rahoittajat
  • Sukupolvenvaihdosta suunnitteleva yritys voi harkita sijoittajien tai yritysostajien hankkimista. Tämä voi tapahtua osakekaupalla tai muulla sopimuksella, jossa uudet omistajat tuovat mukanaan rahoitusta.

 4. Oma pääoma
  • Nykyiset omistajat voivat käyttää omaa pääomaansa sukupolvenvaihdoksen rahoittamiseen. Tämä voi sisältää oman pääoman panostamisen yritykseen tai varojen realisoinnin.