Siirry sisältöön

Mistä apua?

Sukupolvenvaihdokseen liittyvät haasteet voivat olla monitahoisia, ja moniammatillinen tuki voi auttaa varmistamaan, että prosessi sujuu mahdollisimman sujuvasti. Tärkeää on olla proaktiivinen ja hakea apua ajoissa. Tässä vinkkejä, joiden avulla apua voi löytää:

  1. 1. Liity perheyritysten verkostoihin, joissa voit jakaa kokemuksiasi muiden samanlaisia tilanteita läpikäyneiden yrittäjien kanssa. Tämä tarjoaa mahdollisuuden oppia parhaista käytännöistä ja saada vertaistukea.

  2. 2. Yritysneuvojat voivat tarjota strategista ohjausta ja auttaa suunnittelemaan yrityksen tulevaisuutta sukupolvenvaihdoksen jälkeen. He voivat auttaa myös yrityksen rakenteen ja prosessien päivittämisessä.

  3. 3. Keskustele pankin edustajien kanssa. He voivat auttaa rahoitusratkaisujen suunnittelussa ja antaa neuvoja yritysrahoitukseen liittyvissä kysymyksissä.

  4. 4. Konsultoi liiketoiminta-asiantuntijoita, erityisesti niitä, jotka ovat erikoistuneet sukupolvenvaihdoksiin. He voivat tarjota arvokasta ohjausta yritysjärjestelyihin, strategioihin ja hallintoon liittyvissä kysymyksissä.

  5. 5. Juridiset näkökohdat ovat keskeisiä sukupolvenvaihdoksessa. Lakiasiantuntijat voivat auttaa laatimaan sopimukset, käsittelemään perintöverotusta ja varmistamaan, että kaikki lailliset näkökohdat ovat kunnossa.

  6. 6. Talousneuvojat voivat auttaa arvioimaan yrityksen arvoa, hallinnoimaan taloudellisia riskejä ja suunnittelemaan verotehokasta sukupolvenvaihdosta.

Video: Satakunnan Yrittäjät 2019, kesto 1:02.