Siirry sisältöön
Tulosta sivu

Muista hengittää!

Omistajanvaihdos ja yrityksen myyminen voi olla henkisesti raskas prosessi, johon sisältyy monenlaisia voimakkaita tunteita. Moni myyjä tuntee prosessissa onnellisuutta, iloa ja innostuneisuutta, mutta samaan aikaan myös turhautuneisuutta ja epävarmuutta silloin, kun asiat eivät tunnu etenevän. On myös täysin luonnollista tuntea surua ja eräänlaista luopumisen tuskaa. Samalla pitäisi kuitenkin jaksaa pyörittää yritystä, selvittää asioita ja elää tavallisia arjen asioita.

Tämän kuormittavuus saattaa tulla esiin yllättävissäkin tilanteissa esimerkiksi läheisille, kaupan kassalle tai vaikkapa yritysneuvojalle tiuskimisena. Siksi on tärkeää ”muistaa hengittää” ja, jos omat voimavarat ovat koetuksella, pyytää apua.

Pidä huolta itsestäsi

Yrittäjän itsensä hyvinvointi on olennainen osa menestyksekästä liiketoimintaa. On tärkeää, että yrittäjä ottaa aikaa itselleen ja huolehtii säännöllisestä levosta, liikunnasta, terveellisestä ruokavaliosta ja tauoista. Stressinhallintakeinoina toimivat meditointi, hengitysharjoitukset ja rentoutumisen edistäminen. Sosiaaliset suhteet, priorisointi ja ajan varaaminen harrastuksille ovat keskeisiä keinoja ylläpitää tasapainoa työn ja vapaa-ajan välillä. Tämä panostus omaan hyvinvointiin edistää paitsi henkilökohtaista terveyttä myös liiketoiminnan pitkäaikaista menestystä.