Siirry sisältöön

Mistä apua?

Taloushallinnon, oikeudellisten ja veroneuvontapalveluiden lisäksi tukea voivat tarjota myös paikalliset yritysneuvontaorganisaatiot ja viranomaiset. Yritystoimintaa lopettaessa on tärkeää selvittää velat, täyttää verovelvoitteet ja informoida asianmukaisesti sidosryhmiä, kuten henkilöstöä ja asiakkaita. Ammattilaisneuvonta …

Avoin keskustelu

Perheyrityksen sukupolvenvaihdos vaatii avointa ja kunnioittavaa viestintää kaikkien osapuolten välillä. Keskusteluja on tärkeää käydä rakentavassa hengessä, jotta perheenjäsenet voivat kaikki ymmärtää toistensa näkemyksiä ja tarpeita. Tässä on muutamia vinkkejä siitä, …

Rahoitus

Ostajan on kyettävä osoittamaan mahdollisille rahoittajille, että heidän hankkeensa on kannattava ja että ostettava yritys on tuottava. Siksi rahoituksen hakijan on laadittava kattava liiketoimintasuunnitelma, joka sisältää selkeän arvion yrityksen arvosta, …

Mitä teen sukupolvenvaihdoksen jälkeen?

Yrittäjän yritystoiminnan jälkeinen vaihe tarjoaa mahdollisuuden monipuolisiin polkuihin. Yrittäjä voi esimerkiksi ryhtyä mentoriksi ja jakaa arvokasta kokemustaan seuraavalle sukupolvelle tai muille yrittäjille. Hän voi myös harkita uusia liiketoimintaideoita tai investointeja …

Osakassopimus perheyrityksessä

Osakassopimus on erityisen tärkeä asiakirja myös perheyrityksissä, joissa liiketoiminta ja omistus usein liittyvät läheisesti toisiinsa. Osakassopimus voi auttaa selventämään perhesuhteisiin liittyviä kysymyksiä ja luomaan selkeän kehyksen yhteistyölle. Osakassopimus määrittelee selkeästi …

Valmiina keskustelemaan

Perheyrityksen sukupolvenvaihdos on monimutkainen prosessi, joka vaatii avointa ja kunnioittavaa viestintää kaikkien osapuolten välillä. On tärkeää käydä keskusteluja rakentavassa hengessä, jotta perheenjäsenet voivat ymmärtää toistensa näkemyksiä ja tarpeita. Tässä muutamia …

14 tulosta, sivu 1 / 3