Siirry sisältöön

Mistä apua?

Taloushallinnon, oikeudellisten ja veroneuvontapalveluiden lisäksi tukea voivat tarjota myös paikalliset yritysneuvontaorganisaatiot ja viranomaiset. Yritystoimintaa lopettaessa on tärkeää selvittää velat, täyttää verovelvoitteet ja informoida asianmukaisesti sidosryhmiä, kuten henkilöstöä ja asiakkaita. Ammattilaisneuvonta …

Rahoitus

Ostajan on kyettävä osoittamaan mahdollisille rahoittajille, että heidän hankkeensa on kannattava ja että ostettava yritys on tuottava. Siksi rahoituksen hakijan on laadittava kattava liiketoimintasuunnitelma, joka sisältää selkeän arvion yrityksen arvosta, …

Yrittäjän valmiudet

Aloittava yrittäjä tarvitsee monia erilaisia valmiustekijöitä, jotka yhdessä muodostavat vahvan perustan menestyvälle liiketoiminnalle. Ennen kaikkea yrittäjän on oltava innovatiivinen ja valmis ottamaan riskejä. Myös kyky nähdä mahdollisuuksia markkinoilla ja tarjota …

Osakassopimus perheyrityksessä

Osakassopimus on erityisen tärkeä asiakirja myös perheyrityksissä, joissa liiketoiminta ja omistus usein liittyvät läheisesti toisiinsa. Osakassopimus voi auttaa selventämään perhesuhteisiin liittyviä kysymyksiä ja luomaan selkeän kehyksen yhteistyölle. Osakassopimus määrittelee selkeästi …

Yrityksen arvo ja verotus

Yrityksen jatkuvuuden kestävyyttä voi tarkastella talouden, operatiivisen tehokkuuden, asiakassuhteiden, brändin ja henkilöstön näkökulmista. Yrityksen kunnosta huolehtiminen ennen sukupolvenvaihdosta on avainasemassa siinä, että uusi johto voi astua rooliinsa vakaalla pohjalla. Huolellinen …

Riskienhallinta

Perheyrityksen menestyksen varmistamiseksi on olennaista panostaa riskienhallintaan. Selkeä riskianalyysi auttaa tunnistamaan sukupolvenvaihdokseen liittyvät taloudelliset, hallinnolliset ja strategiset riskit. Jatkuvan arvioinnin avulla varmistetaan, että riskienhallinta pysyy ajan tasalla ja tukee perheyrityksen …

28 tulosta, sivu 1 / 5